Kukkakurssit


Kurssimme keväällä ja kesällä 2019


Helmikuu


Ti 12.2. klo 17:30-19
Kukkaisa sydän- tai rengaskranssi, 30 €
Kurssilla tehdään metalliseen pohjaan erilaisilla kukilla ja vihreillä kaunis kranssi. Materiaalit on valittu niin, että ne kuivuvat kauniisti ja kranssia voi pitää myös sisällä.

Ke 13.2. klo 17:30-19
Ystävänpäiväkimppu, 40 €
Kurssilla opetellaan kimpun sitomista spiraalitekniikalla. Voit tehdä yhden ison tai kaksi pienempää kimppua.

Ke 27.2. klo 17:30-19
Talvinen kranssi, 35 €
Kurssilla valmistetaan risuista, varvuista ja erilaisista vihreistä (esim. tuija, eukalyptus) talvinen kranssi. Kranssin voi joko laittaa ulos tai jättää sisälle ja antaa materiaalien kuivua. Omat puutarhahanskat on hyvä ottaa mukaan.


Maaliskuu


La 2.3. klo 14-15
Lasten ja nuorten kukkakurssi, 25 €
Kurssilla tehdään leikkokukista kukkasieniasetelma pieneen ruukkuun. 7-16-vuotiaille. Kurssille saa osallistua myös vanhemman kanssa.

Ke 6.3. klo 17:30-19
Keväinen kimppu, 40 €
Kurssilla opetellaan kimpun sitomista spiraalitekniikalla. Voit tehdä yhden ison tai kaksi pienempää kimppua.

To 14.3. klo 17:30-19
Keväinen kukka-asetelma, 40 €
Kurssilla tehdään leikkokukista asetelma kukkasieneen. Muovinen asetelmapohja sisältyy materiaaleihin, mutta voit ottaa myös oman astian mukaan.

Ke 27.3. klo 17:30-19
Keväinen kranssi, 35 €
Kurssilla valmistetaan risupohjainen kranssi, jota koristellaan keväisillä materiaaleilla. Omat puutarhahanskat on hyvä ottaa mukaan.

Huhtikuu


Su 7.4. klo 15-16
Keväinen istutuspaja, 30 €
Keväinen istutuspaja lapsille ja aikuisille. Ajatuksena on, että aikuinen työskentelee yhdessä lapsen kanssa ja istuttaa keväisistä ruukkukukista sinkkivatiin pikkupuutarhan. Istutuksen joukkoon voi sitten laittaa omia pikku eläimiä, pupuja tai muita leluja asustelemaan. Kurssimaksu sisältää sinkkivadin, istutusmateriaalia, multaa, sammalta, oksia ja koristeita.

La 13.4. klo 13-16
Virpomisoksien koristelua – avoin paja
(5 oksaa/tekijä maksuton) Bloomworks kukkapalvelu kattaa pöydän oksilla ja koristemateriaaleilla ja mukaan saa tulla kaikenikäiset innokkaat virpomisoksien koristelijat. Pienemmillä vanhempien avustus suotavaa. Avoimeen pajaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja mukaan voi tulla ja mennä miten itselle sopii. (Samaan aikaan mahtuu n. 15 tekijää)

Ke 17.4. klo 17:30-19
Pääsiäiskukka-asetelma, 40 €
Pääsiäiseksi kaunis kukka-asetelma pöytään. Kurssilla tehdään leikkokukista asetelma kukkasieneen. Muovinen asetelmapohja sisältyy materiaaleihin, mutta voit ottaa myös oman astian mukaan.

Ke 24.4. klo 17:30-19:30
Risusta muotoja, 30 €
Kurssilla työstetään koivunrisuista koristetyö esim. risusydän, -tähti tai -puu. Saat kivan ja pitkäikäisen koristeen ulko-oven viereen tai terassille. Omat puutarhahanskat on hyvä ottaa mukaan.

Ma 29.4. klo 17:30-19
Vappukimppu, 40 €
Kurssilla opetellaan kimpun sitomista spiraalitekniikalla. Voit tehdä yhden ison tai kaksi pienempää kimppua.

Toukokuu


To 9.5. klo 18-19:30
Kukkaseppele tai kukkaisa kranssi, 30 €
Kurssilla valmistetaan kukkamateriaalista kevyt pääseppele tai vaihtoehtoisesti koristekranssi. Loistava tilaisuus tehdä äidille/ mummille ihana seppele päähän tai koristekranssi äitienpäiväksi! (Seppele säilyy hyvin viileässä pidettynä sunnuntaihin. Kranssin idea on, että se kuivuu kauniisti ja on siis pitkäikäisempi koriste.) Kurssi sopii nuoremmillekin osallistujille.

Ke 15.5. klo 17:30-19
Keväinen kimppu, 40 €
Kurssilla opetellaan kimpun sitomista spiraalitekniikalla. Voit tehdä yhden ison tai kaksi pienempää kimppua.

To 23.5. klo 17:30-19
Kukka-asetelma, 40 €
Kurssilla tehdään leikkokukista asetelma kukkasieneen tai kanaverkkopohjaan. Muovinen asetelmapohja sisältyy materiaaleihin, mutta voit ottaa myös oman astian mukaan. (Vedenpitävä ja läpinäkymätön kulhomainen astia, halkaisija n. 15-25 cm ja reunan korkeus n. 5-12 cm.) Ota mielellään mukaan kori tai laatikko asetelman kotiinkuljetusta varten.

Kesäkuu


Ke 12.6. klo 17:30-19
Kesäinen kimppu, 40 €
Kurssilla opetellaan kimpun sitomista spiraalitekniikalla. Voit tehdä yhden ison tai kaksi pienempää kimppua.

Ke 19.6. klo 17:30-19
Juhannusseppele, 28 €
Kurssilla valmistetaan kukkamateriaalista kevyt pääseppele. Saat juhannukseksi ihanan seppeleen päähän tai muuksi koristeeksi! (Säilyy hyvin viileässä pidettynä useamman päivän.) Sopii nuoremmillekin osallistujille.

Ilmoittautuminen

Bloomworks kukkapalvelun kursseille voit ilmoittautua soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Ilmoita nimesi ja yhteystietosi. Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin ajankohtaa.

Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia. Kurssit järjestetään sillä varauksella, että osallistujia on riittävästi. Ilmoittautuneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti muutoksista, tai mikäli kurssi joudutaan perumaan.

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalit. Oman essun ja työhanskat voi ottaa mukaan ja korin tms. töiden kotiinkuljetusta varten. Maksun voit suorittaa kurssin yhteydessä käteisellä tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Kaikki kurssit järjestetään Bloomworks kukkapalvelun tiloissa Vähäheikkilässä. Opettajana toimii floristi ja muotoilija Johanna Lappalainen.


Räätälöidyt kurssit - Polttarit, TYHY-päivät jne.

Haluatko sormet multaan, rakentaa risuista kauniita kransseja tai tutustua kukkasidontaan? Kokoa pieni ryhmä vaikka ystävistäsi ja työkavereistasi - suunnitellaan yhdessä teille sopiva kurssi. Esim. 2 tunnin kurssi 4-6 henkilölle 25 € / henk. + materiaalit.


Tunnelmia kursseilta

Järjestämme säännöllisesti hauskoja kukkakursseja sekä lapsille että aikuisille: iltoja kaveriporukoille, kukkasynttäreitä, kranssipajoja jne. Osallistujamäärät ovat vaihdelleet muutaman hengen kursseista noin sadan hengen kranssipajaan Espoon WeeGee-talossa.